Rakenneratkaisut

Huolella mietityt rakenneratkaisut

Kodan-Lapileikkaus

Timapuun tuotteissa jokainen yksityiskohta lattiasta kattoon on tarkkaan mietitty sekä käyttömukavuuden että kestävyyden kannalta.

Kaikki Timapuun grillikodat, kotasaunat ja huvimajat ovat 8-kulmaisia lukuun ottamatta suurinta, 10-kulmaista malliamme. Kulmien määrän ansiosta tuotteemme vaikuttavat huomattavasti neliöitään suuremmilta ja tila saadaan paremmin hyödynnettyä.

  1. Lämpötilanvaihtelut saavat kosteuden vuoroin tiivistymään kodan rakenteisiin, vuoroin haihtumaan. Timapuun tuotteiden rakenneratkaisut varmistavat, että kosteus ei jää muhimaan aiheuttaen vaurioita rakennukseen. Kattomme tehdään pystylaudoituksella ilman ponttia. Niinpä kosteus ei jää kattohuovan ja laudoituksen väliin vaan pääsee valumaan ja haihtumaan pois. Kun seinähirret koostuvat yhdestä paksusta pontista, ei kosteus pääse ponttien väliin toisin kuin tuplapontillisessa ratkaisussa, joka saattaa kerätä kosteutta ponttien väliin.
  2. Tuotteiden seinärakenteena käytämme 45 mm vahvaa höylähirttä. Kun hirsi on tarpeeksi jämäkkää, rakennus pysyy hyvin kuosissaan ja palvelee sinua pitkään. Kodan voi tilata halutessaan vielä jämäkämmästä, 70 mm paksusta höylähirrestä tai puolipyöreästä hirrestä.
  3. Räystäät päätämme aina oikeaoppisesti tippalistaan. Tällöin räystäslaudoitus pysyy varmasti kuivana. Kosteus valuu suoraan alas eikä jää kosteusvaurioita aiheuttavaan “huopapussiin”.

Monen hämmästykseksi 6,9 neliön ja 9,9 neliön grillikota ei tarvitse hormia. Jyrkkä katto ja oikeat mittasuhteet mahdollistavat toimivuuden ilman piippua ja huuvaa. Tästä johtuen kota on huomattavasti avarampi ja huuva ei ole näköesteenä keskellä. Ruuanlaittokin on huomattavasti miellyttävämpää, kun ei tarvitse kyykkiä huvan alle.