Grillikodassa halutaan nauttia rennosta kokkailusta ja kiireettömästä oleilusta. Haluaisitko uutta inspiraatiota? Kokeile vaihteeksi valmistaa meidän helpoista helpoin kesämenumme! Tässä kokonaisuudessa on ajateltu ennen kaikkea vaivattomuutta. Mukava setti vaikka silloin, kun tulee vieraita, joiden seurasta haluaa nauttia kokkailun lomassa. Resepteissä on mietitty myös sitä, että kodalle ei tarvitse kantaa koko keittiövarustusta. Ainekset, alumiinifoliota, metallinen kuppi, jossa voi sulaa tulen lähettyvillä, leikkuulauta ja hyvä veitsi – näillä pärjäät!
Savulohi yrttivoilla on valmista noin puolessa tunnissa. Valmistelut ruuille voi tehdä näppärästi hiillosta odotellessa. Kun lohi kypsyy, on aika ottaa käteen kylmä juoma ja nauttia seurasta.
Kasvissyöjille saat helpon ja rennon vaihtoehdon paahtamalla samalla maissintähkiä chili-limevoissa, jolla saat uutta vivahdetta tuttuun herkkuun!
Jälkiruokana olevat persikat sopivat kaikille. Niiden kannattaa antaa hetkinen jäähtyä ja lisätä kylkeen vielä vaniljajäätelöä – tämä viimeistelee herkutteluhetken.
Kaikki grillikota reseptit sopivat luonnollisesti myös gluteenittomaan ruokavalioon! Maidottoman tai vegaanisen saat näistä vaihtamalla voin ja jäätelön kasviperäiseen vaihtoehtoon.
1. Savulohi ja Yrttivoi
Ainekset:
- Sopiva määrä lohifileitä
- 1 sitruuna (viipaloituna)
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
- 100 g voita
- Suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet:
- Lämmitä grillikodan tuli ja anna hiilloksen muodostua.
- Levitä lohifilee alumiinifolion päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi sitruuna ja aseta viipaleet lohen päälle. Lisää tilliä ja ruohosipulia.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Kaada yrttivoi lohen päälle.
- Kääri lohi tiiviisti folioon ja aseta grilliritilälle. Kypsennä noin 20-30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja mehevää.
2. Maissintähkät ja Chili-Limevoi
Ainekset:
- 4 maissintähkää
- 100 g voita
- 1 lime (mehu ja kuori)
- 1 chili (hienonnettuna)
- Suolaa
Valmistusohjeet:
- Kuori maissintähkät ja poista ylimääräiset lehdet.
- Sekoita voi, limen mehu ja kuori, hienonnettu chili ja suola.
- Voitele maissintähkät chili-limevoilla ja kääri ne alumiinifolioon.
- Grillaa maissit hiilloksella noin 15-20 minuuttia, käännellen välillä, kunnes maissi on pehmeää ja saanut hieman väriä.
3. Grillatut Persikat ja Vaniljajäätelö
Ainekset:
- 4 persikkaa (puolitettuna ja kivet poistettuna)
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl kanelia
- Vaniljajäätelöä tarjoiluun
Valmistusohjeet:
- Kuumenna grillikodan hiillos.
- Sekoita hunaja ja kaneli keskenään.
- Sivele persikanpuolikkaat hunaja-kaneliseoksella.
- Aseta persikat grilliritilälle leikkuupinta alaspäin ja grillaa noin 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniit grilliraidat.
- Tarjoile lämpimät persikat vaniljajäätelön kanssa.
Näillä resepteillä saat nautinnollisia hetkiä grillikodassa ystävien ja perheen kanssa, herkutellen kesäisistä mauista!