Timapuu-tuotteille on myönnetty Avainlippu

Avainlippu kertoo tuotteen tai palvelun suomalaisuudesta. Suomalaisen Työn Liitto hallinnoi merkkiä varmistaen, että sen käyttöön oikeutetut tuotteet tai palvelut ovat valmistettu tai tuotettu Suomessa ja että niillä on merkittävä kotimaisuusaste. Saadakseen avainlipun on yrityksen täytettävä merkin kriteerit.

Timapuu sai oikeuden käyttää avainlippua vuonna 2022. Avainlippumerkissä tuotteen kotimaisuusasteen täytyy olla 50 prosenttia, mutta Timapuun tuotteissa tämä ylittyy reippaasti, koska tuotteet ovat melkein sataprosenttisesti kotimaista tuotantoa.

”Timapuun tuotteet ovat kotimaisia aina käytetystä puumateriaalista saunojen kiukaisiin ja kotien grilleihin. Valitsemme sekä materiaalimme että yhteistyökumppanimme aina huolella. Kodat valmistetaan täällä meillä Torniossa käsityönä lappilaisesta männystä” kertoo Timapuun Timapuun toimitusjohtaja Timo Marttila.

Timapuun kohdalla myös avainlippumerkin muut arvot toteutuvat läpikotaisin. Avainlippua varten tehtävässä arvioinnissa arvoidaan myös esimerkiksi yrityksen yhteiskuntavastuullisuutta.

Avainlipputuotteen ostamalla tuet samalla vahvasti kotimaista työllisyyttä.

”Meille on kunnia-asia työllistää alueemme paikallisia, osaavia ja taitavia tekijöitä.” Marttila lisää.

Valitsemalla Avainlippumerkillä varustetun tuotteen, voit olla varma siitä, että saat laadukkaan ja vastuullisesti valmistetun suomalaisen tuotteen. Se on hyvä valinta sekä sinulle että Suomelle!